Bildentusiaster bildade förening

Föreningen Gamla Oskarshamn älskar gamla, nostalgiska bilder. Sedan vi beslutades oss för att bilda en förening i november 2012 har vi fått ta del av många privatbilder, bilder ur arkiv och andra illustrationer som visar hur Oskarshamn såg ut förr.

Många har öppnat sina fotoalbum för oss och låtit oss låna härliga och nostalgiska bilder. Bildsamlingen har vuxit rejält sedan starten. Nu har vi även ett samarbetsavtal med Oskarshamns kommuns bildarkiv vilket gör att vi kan visa ännu fler bilder från förr.

Kända fotografnamn som Nils Holgersson, Karl V Nilsson, Valter Grauer, Svante Widsäter och Therese Wallgren är några som är representerade här på sajten och på vår Facebooksida. Men man behöver absolut inte vara fotograf för att bidra med bilder. Alla bilder mottages tacksamt. Även de enklaste bilder bidrar till den ”större bilden” av Oskarshamn.

Föreningen bildades i november 2012 av några entusiaster som redan då varit igång med att samla och visa gamla bilder från Oskarshamn. För ordningen och trevnadens skull beslutade vi att fortsätta i föreningsform.

Kontakta oss gärna!

MEJL gamlaoskarshamn@gmail.com